Καθαρίστε Ενεργειακά τον Χώρο σας!

energy cleansing

Όλοι επιθυμούν έναν ευχάριστο χώρο, είτε στο σπίτι, είτε στην εργασία τους. Για τον σκοπό αυτό μπορεί να χρειάζεται συχνά ενεργειακός καθαρισμός ή μικρά εργαλεία που να διατηρούν τον χώρο σε μια κατάσταση ισορροπίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσει κανείς ενεργειακά τον χώρο του δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον με μία ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Παρακάτω θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς.

frankincense for energy cleansingΛιβάνι

Η πιο ευρέως διαδεδομένη μέθοδος καθαρισμού είναι το λιβάνι. Διαλέγει κανείς το θυμίαμα της επιλογής του και λιβανίζει τον χώρο του για τον ενεργειακό του καθαρισμό. Καλό είναι να δίνεται έμφαση στις γωνίες, καθώς εκεί συγκεντρώνεται η αρνητική ενέργεια. Σημαντικό, επίσης, είναι να λιβανίζει κανείς μόνο με το φως του ήλιου και όχι βράδυ.

sage for energy cleansing

Φασκόμηλο

Ένας από τους πιο γνωστούς και οικονομικούς τρόπους για τον καθαρισμό είναι το φασκόμηλο. Το βότανο αυτό, που το βρίσκει κανείς εύκολα σε αποξηραμένη μορφή, το χρησιμοποιούσαν από την Αρχαία Ελλάδα. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Δία. Οι Άραβες το χρησιμοποιούσαν για θεραπεία, ενώ οι Λατίνοι το θεωρούσαν Ιερό Φυτό. Έχει πάρει το λατινικό όνομά του “σαλβία” από το ρήμα salvere, που σημαίνει ” είμαι υγιής”.

Σε μία πυρίμαχη βάση τοποθετείτε καρβουνάκι θυμιάματος και αρκετά φύλλα φασκόμηλου. Τα ανάβετε και αφήνετε να βγει αρκετός καπνός. Ξεκινάτε μία αριστερόστροφη πορεία από τρεις φορές σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού με έμφαση στις γωνίες.

palo santo for energy cleansing

Palo Santo

Ένα άλλο ισχυρό καθαριστικό, είναι το Palo Santo ή ιερό ξύλο, όπως είναι γνωστό. Πρόκειται για ένα δέντρο, γνωστό από την εποχή των Ίνκας, που βρίσκεται κυρίως στο Μεξικό, το Περού, τη Βενεζουέλα και τις γύρω περιοχές. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το λιβάνι και το μύρο. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους ντόπιους για πόνους στο στομάχι ή για ρευματισμούς. Το δέντρο αυτό προστατεύεται και δεν κόβεται, καθώς  θεωρείται πως με τον χρόνο και την ωρίμανση οι ποιότητές του ενισχύονται. Θεωρείται από τα πιο αρωματικά ξύλα και βοηθά στην αύξηση της δόνησης του ατόμου, αλλά και στη σύνδεσή του με τη γη. Το βρίσκει κανείς σε μορφή ελαίου που μπορεί να το αναμείξει με άλλα έλαια βάσης, όπως το αμυγδαλέλαιο ή στη μορφή απλού ξύλου, το οποίο το καίει για ενεργειακό καθαρισμό του χώρου.

aura soma spray for energy cleansingAura Soma

Για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου ή ακόμη και τον δικό σας, υπάρχουν και διάφορες μορφές σπρέι. Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες με τέτοιου είδους σπρέι είναι η Aura Soma. Μέσα από μία μεγάλη σειρά προϊόντων, μπορείτε να βρείτε, τόσο ενισχυτικά σπρέι με θετικές ποιότητες, όσο και καθαριστικά, όπως το White ή το Serapis. Σε περίπτωση που επιθυμεί κανείς να καθαρίσει τον χώρο του, προτείνεται να το κάνει μετά από μία συνάντηση και όχι πριν ή κατά τη διάρκεια ή ακόμη καλύτερα στο τέλος της ημέρας, ειδικά στην περίπτωση που ο καθαρισμός αφορά επαγγελματικό χώρο. Η ίδια εταιρία έχει και αρωματικά στικ, αλλά ο καθαρισμός είναι πιο ήπιας μορφής.

Salt Lamps

Ένας άλλος τρόπος για τη δημιουργία μίας καθαρής ατμόσφαιρας είναι τα φωτιστικά ή κηροπήγια από άλατα Iμαλαΐων. Στη σύνθεσή τους περιέχεται αλάτι, σίδηρος και μαγνήσιο. Λειτουργούν ως φυσικοί ιονιστές, καθώς, όταν θερμαίνονται, απελευθερώνουν αρνητικά ιόντα. Καλό είναι να παραμένουν αναμμένα για όσες περισσότερες ώρες γίνεται. Παρόλο που δημιουργούν ένα ευχάριστο πεδίο, ο ενεργειακός καθαρισμός στην εκδοχή αυτή είναι αρκετά ήπιος.

Singing Bowl

Τα singing bowl είναι επίσης, μία καλή εναλλακτική. Το «μπολ που τραγουδάει» είναι ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιεί το  Φενγκ Σούι και για τη συγκεκριμένη διαδικασία, δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη τέχνη. Τα singing bowl είναι φαρδιά και χαμηλά «δοχεία» που αποτελούνται από πέντε μέταλλα: χρυσό, ασήμι, μπρούντζο, χαλκό και σίδηρο. Τα singing bowl συνοδεύονται από ένα ξύλινο «γουδοχέρι». Κινώντας το γουδοχέρι στο χείλος του μπολ, εκπέμπεται ένας ήχος που παράγει πολύ υψηλές δονήσεις. Οι δονήσεις αυτές καθαρίζουν τον χώρο από την αρνητική ενέργεια.

wind chime for energy cleansing

Μελωδός

Μία άλλη, καλαίσθητη και ευχάριστη πρόταση είναι ο μελωδός. Κατασκευασμένοι, οι μελωδοί, από γυαλί ή μέταλλο, πιστεύεται πως δεν επιτρέπουν στην ενέργεια να «λιμνάζει». Ιδανικά τους τοποθετούμε κοντά σε παράθυρα, ώστε να κινούνται με το φύσημα του αέρα. Ενεργειακά, ωστόσο, προτείνονται οι γωνίες και τα δοκάρια.

clapping for energy cleansing

Χειροκρότημα

Αντίστοιχα, μία εύκολη μέθοδος, όσο περίεργη και αν φαίνεται είναι τα παλαμάκια. Το χειροκρότημα, που συνηθίζεται και στις παραστάσεις, διαλύει ένα πεδίο που έχει δημιουργηθεί, ένα πεδίο στο οποίο έχουμε εισέλθει. Δηλώνει ένα τέλος, για να βγούμε από μία κατάσταση και να εισέλθουμε σε μία άλλη.

Ιόχρου

Για όσους διαλογίζονται, ένας ιδιαίτερα βοηθητικός τρόπος άμεσου καθαρισμού, τόσο του χώρου, όσο και του εαυτού του, είναι η Ιερή Ιόχρου Φλόγα. Γνωστή από τον Διδάσκαλο Άγιο Γερμανό αιώνες τώρα, επανέρχεται ως βιολετί ενέργεια για ενίσχυση του πεδίου μας. Μαθαίνει κανείς να έρχεται σε επαφή μαζί της και να την επικαλείται μέσω σύντομων σεμιναρίων και ομαδικών διαλογισμών, που πλέον έχουν γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένα σε διάφορους χώρους.

Αυτές ήταν μερικές ενδεικτικές προτάσεις για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου ή του εαυτού σας. Στον χώρο μας μπορείτε να βρείτε προϊόντα Aura Soma ή Τάχυον Κρυστάλλους που δημιουργούν ένα θετικό πεδίο, ενώ παράλληλα προστατεύουν ενεργειακά εσάς και τον χώρο σας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια ή για πιο επιβαρυμένες και εξειδικευμένες περιπτώσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *